"Тилт" продължава да властва в бокс офиса 08.03 | 12:01

"Речта на краля" се изкачи с четири места спрямо миналата седмица

От Неда Ковачева

За четвърта поредна седмица българският филм "Тилт" е лидер в родната бокс офис класация. Заглавието е абсолютен хит сред българските зрители и през изминалия уикенд е гледано от 9 820 човека, които са му донесли приходи от 75 707 лв.

Така общата сума, която "Тилт" събира от премиерата си до днес, е 671 041 лв. Успехът на заглавието, режисирано от Виктор Чучков-син, вече е безспорен, а ние можем само да се надяваме, че той ще продължава с изключително доброто си представяне по българските екрани.

На второ място тази седмица застава премиерният "С мръсна газ". Триизмерният екшън с Никълъс Кейдж е събрал 74 529 лв. от 6 603 зрители. Трябва да се има предвид, че по принцип 3D заглавията събират повече пари заради по-високите цени на билетите.

На трето място е анимационният филм "Мечето Йоги", който също е в триизмерен вариант. През уикенда заглавието е събрало 43 015 лв., а общите му постъпления от четири седмици по българските кина възлизат на 276 667 лв.

За разлика от миналата седмица, когато "Речта на краля" беше на изненадващото седмо място в българската бокс офис класация, сега филмът се е изкачил с три места и вече заема четвърта позиция. През изминалия уикенд филмът е събрал 36 693 лв. и така постъпленията му нарастват на 99 125 лв. Определено наградите "Оскар" и целият шум около филма с Колин Фърт са засилили интереса на българския зрител.

На пето място тази седмица откриваме "Аз съм номер 4" с уикенд приходи от 36 055 лв. и обща сума от 352 244 лв. Филмът пада с две места спрямо миналата седмица, но може би поне още седмица или две ще остане в топ 10 на България.

Шести се нарежда анимационният "Гномео и Жулиета" с постъпления през почивните дни от 35 486 лв. и общо 97 622 лв. Филмът не успя да задържи вниманието на родните зрители, а може би и конкуренцията е твърде силна за анимацията.

Седми е трилърът "Без име", в който главната роля се изпълнява от Лиам Нийсън. През уикенда филмът е събрал 33 582 лв., а за двете седмици, в които се прожектира по родните екрани, "Без име" има общо 123 019 лв. постъпления.

На осмо място в българската бокс офис класация е "Агент XXL: Еволюция" с уикенд приходи от 30 347 лв. и общо 133 282 лв. Комедията с Мартин Лорънс безславно напуска родния топ 10 и е поредното доказателство, че не винаги продълженията достигат успехите на първите филми.

Интересното тази седмица е, че на последните две места в родния бокс офис застават два премиерни филма. На девета позиция е "Агенти на съдбата" с Емили Блънт и Мат Деймън, който през уикенда е събрал 19 493 лв. от 2 225 зрители. Тук от значение е фактът, че филмът е прожектиран само на шест екрана.

Последен е "Любовта е опиат" с 18 021 лв. Романтичната комедия с Ан Хатауей и Джейк Джиленхол е с неясна съдба в българския бокс офис и най-вероятно другата седмица ще бъде далеч от топ 10.

 

Водещи

Най-четени