„Титаник“ 3D жъне успехи из киносалоните 11.04 | 18:32

Триизмерната версия на филма е струвала 18 милиона долара

От Олга Андреева

Триизмерната версия на филма "Титаник" на Джеймс Камерън достигна върха в боксофис класацията във Великобритания още с първата си седмица на екран, съобщи BBC.

Филмът спечели 11 награди "Оскар" след първоначалното си пускане през 1997 г.

Успехът в кината на "Титаник" 3D идва дни преди стотната годишнина от потъването на лайнера на 15 април и съвпадението едва ли е случайно.

Камерън получи немалко критики, че с пускането на триизмерната версия точно в този момент се опитва да печели от най-голямата морска трагедия и интереса към темата заради годишнината.

Той категорично отрече да е имал такива планове и обърна внимание върху друг аспект на лентата – че тя все е актуална с отказа на човечеството да се вслуша в отправяните предупреждения – тогава, че корабът се движи към айсберг, сега – че природата ще си отмъсти за начина , по който се отнасяме към нея.

"Изправени сме пред столетие на бедствия от световен мащаб, защото системно нарушаваме правилата на природата при добива на храна и гориво. Това ще бъде векът, в който или ще обединим усилията си, или всички ще потънем", заяви апокалиптично режисьорът.

В Америка романтично-трагичният епос също предизвика интерес, но не успя да стигне върха, а се закотви на трета позиция.

Превръщането на лентата от 1997 г. в триизмерен вариант е струвало внушителните 18 милиона долара, както и участието на 300 художници, съобщи Contactmusic.com. Все пак филмът не изглежда по същия начин, ако действително е бил заснет в 3D, признават от екипа.

Звездите на филма Кейт Уинслет и Били Зейн тези дни са ужасно заети да промотират лентата. Колегата им Леонардо ди Каприо обаче не може да бъде видян заедно с тях. Официално причината е, че е зает със снимки на новия филм на Куентин Тарантино "Django Unchained”.

Водещи

Най-четени