"Титаник" се снима в Будапеща 12.05 | 10:32

Новата версия на драмата ще бъде излъчена през април 2012 г.

От Олга Андреева

В Будапеща започнаха снимките на нов минисериал за драмата с Титаник, от чието потъване догодина се навършва един век, съобщи Digital Spy. В драмата, която ще се излъчи по ITV в Обединеното кралство и по ABC в САЩ, участват Линус Роаше, Джералдин Съмървил и Тимъти Уест.

Очаква се филмът да се фокусира върху живота на пътниците и екипажа на прочутия кораб и върху романтични и мистериозни истории. В драмата ще бъдат включени както измислени, така и исторически персонажи.

Вече са направени част от снимките в студио в Будапеща, в което е изградена част от кораб на две нива, с горна палуба, палубни лодки, четири спасителни лодки, две сглобяеми спасителни лодки, коридори и няколко каюти.

Освен това екипът, който стои зад драмата, е построил и най-големия закрит басейни в континенталната част на Европа, който се използва за сцените във водата.

Режисьорът на проекта Джон Джоунс преди сподели, че е бил "ужасен” от идеята да създаде нова версия на историята за "Титаник" след известния филм от 1997 г. на Джеймс Камерън.

Новият "Титаник" ще бъде излъчен през април 2012 г., за да се отбележи стогодишнината от потъването на кораба.

Водещи