"Трансформърс 3" - достойното продължение 28.06 | 07:12

Роузи Хънтингтън-Уайтли се справя добре на мястото на Меган Фокс

От Неда Ковачева

Когато през 2007 г. по кината излезе първият "Трансформърс", зрителите бяха в еуфория. Не че им се предлагаше нещо невиждано, а просто зрелището оправда очакванията им. Роботите, които пред очите ни се превръщаха в автомобили и обратно, давайки ни визуална представа как точно се случва трансформацията, събудиха симпатиите ни.

Често хората оприличават американците на глупава маса, която гледа само "дъвки за окото" без никакъв смислен сюжетен пълнеж. Оказа се, че и в България "Трансформърс" предизвиква същата истерия, преляла в хиляди детски играчки и тонове мърчъндайз.

Макар и с по-малко шум през 2009 г. излезе втората част на филма, а след два дни в България ще бъде премиерата и на "Трансформърс 3".

Какво се е променило?

Страхотната Меган Фокс е заменена с ангелската Роузи Хънтингтън-Уайтли. Тя изиграва чудесно ролята си на необходима притурка без нужда от актьорски заложби. Защото, признайте си, какъв ще бъде този екшън, ако някъде там я няма и любовта, която да окрилява мъжа. Уайтли тича и скача редом с мъжете, но през целия филм тя и любимият ѝ така и не се целуват едва до финала. На излизане от прожекцията попитах един колега ако има такова момиче, ще спре ли изобщо някога да го целува. Той се изсмя. Така де, подобно нещо може да се случи само по филмите.

Какво си е останало същото?

Шая Лабъф си е останал абсолютно същият и сякаш не са минали четири години от първия филм. Той е все така изнервен, а родителите му са все така инфантилни. Общо взето развитие при него няма, тъй като все още не си е намерил работа, въпреки медала, връчен му от Обама. Джош Дюмел отново играе ръководителя на специалните части - смел и сериозен.

Основната атракция във филма са Аутоботите и Десептиконите (макар че тази Роузи определено отнема от концентрацията на зрителите). В третия филм се разразява битка за Земята и хората. Десептиконите с измама се опитват да заробят човечеството, а подобно нещо не може да бъде допуснато от Аутоботите.

Любимият ни Джон Туртуро пак изиграва идиотския си персонаж Симънс и смятаме, че ако него го нямаше, поредицата "Трансформърс" щеше да бъде бедна и безвкусна.

Какъв е изводът?

Изводът е, че "Трансформърс 3" е дълъг 150 минути или словом - два часа и половина. Без финалните надписи. Ще можете да го гледате на 3D и на 2D. Нашето мнение е, че като всяко ново нещо, първата част бе най-силна, а "Трансформърс 3" е слабо, но все пак достойно продължение за подобен тип екшън.

Водещи

Най-четени