„Трансформърс 4” с премиера през лятото на 2014 година 14.02 | 21:30

Майкъл Бей ще режисира и интересния проект „Pain and Gain”

От Ивайло Коралски

Paramount Pictures днес (14 февруари) официално обяви, че режисьорът Майкъл Бей е пописал нов договор с компанията, според който той трябва да заснеме две нови ленти за студиото.

Първата продукция ще носи името "Pain and Gain”, като втората ще бъде третото поред продължение на касовия хит "Трансформърс”.

Pain and Gain ще бъде базиран върху действителен случай и ще проследи група културисти, които предприемат операция на териториите на щата Флорида, включваща отвличане, изнудване и убийство. За първи път действителния случай е бил поместен на страниците на Miami New Times.

Звездите в новата лента на Бей ще бъдат Марк Уолбърг и Дуейн "Скалата” Джонсън. Снимките на "Pain and Gain” ще започнат в началото на пролетта. Продуценти, освен Майъкл Бей, ще бъдат Доналд Де Лайн и Йън Брус.

"Майкъл работи върху "Pain and Gain” от няколко години, но търпеливо изчакваше да събере перфектният каст, за да се задейства продукционното колело.”, споделя президентът на Paramount Адам Гудмън.

"Повече от ясно е, че неговото търпение беше възнаградено и в момента той е адски развълнуван от двойката актьори, която ще поеме главните роли. Страстта, с която говори за проекта е просто страхотна.”, продължава същия.

По-важната от чисто финансов характер лента за Paramount Pictures обаче ще бъде четвъртата част на "Трансформърс”.

Според хора от студиото, Майкъл Бей ще ни предложени нов прочит на серията, базираната на популярните играчки на Habstro.

Напомняме, че скорошната трета част на франчайза, "Трансформърс 3: Тъмната страна на луната” е четвъртия най-доходоносен филм за всички времена, донесъл на своите продуценти приходи в размер на 1.124 милиарда долара в световен мащаб.

Изпълнителен продуцент на четвъртия "Трансформърс”, по подобие на първите серии ще бъде легендата Стивън Спилбърг. Все още не е назначен сценарист на продукцията.

"Майкъл ще го режисира, а като премиера сме се прицелили в лятото на 2014 година. Той е добър клиент, развълнуван е (отново да работи върху "Трансформърс”) и мисля, че за него е истинско предизвикателство да се захване с ново начало за серията. Както точно ще представлява въпросното, все още дори ние не знаем. Знам обаче, че персонажи, които със сигурност ще се завърнат са Оптимус Прайм и Бъмбъл Би”, казва един от продуцентите на серията Лоренцо ди Бонавентура.

Водещи

Най-четени