"Трансформърс: Ера на изтребление" оглави бокс-офис класация в Северна Америка 30.06 | 21:00

Лентата измести досегашния рекордьор - "Капитан Америка: Завръщането на първия отмъстител"

От Пламена Вълчева

Четвъртият филм от поредицата "Трансформърс" оглави бокс-офис класацията в Северна Америка с най-добрите постъпления от дебютен уикенд за годината, предадоха световните информационни агенции. 

Касоразбивачът "Трансформърс: Ера на изтребление" реализира 100 милиона долара от продажбата на билети през дебютния си уикенд на екран. С постижението си лентата измести досегашния рекордьор - филма "Капитан Америка: Завръщането на първия отмъстител", който реализира 95 милиона долара след излизането си по кината през април. 

Втора и трета позиция в северноамериканския бокс-офис тази седмица остават непроменени и се заемат съответно от комедията "Внедрени в час 2" и анимацията "Как да дресираш дракон 2". 

Приходите от продажбата на билети за двете продукции през уикенда в киносалоните на САЩ и Канада възлизат съответно на 15,4 милиона долара и 13,1 милиона долара, допълва БТА. 

На четвърто и пето място в бокс-офиса са филмите "Мисли като мъж 2" с 10,4 милиона долара и "Господарка на злото" с 8,2 милиона долара.

Водещи

Най-четени