"Хобит: Неочаквано пътешествие" излиза точно след година 14.12 | 20:24

Започна обратното броене до излизането на първата част на екранизацията на книгата

От Елена Кирилова

Филмът "Хобит: Неочаквано пътешествие" стартира своето официално обратно броене до излизането си през 2012 г., съобщава Digital Spy.

Това е първата от общо двете филмови части, които режисьорът Питър Джаксън ще създаде на базата на книгата "Хобит", предхождаща класиката "Властелинът на пръстените".

Лентата ще се появи в кината на 14 декември 2012 г. и ще събере отново Илайджа Ууд, Орландо Блум, Анди Серкис и Йън Маккелън.

"Хобит: Неочаквано пътешествие" раказва за пътешествието на Билбо Бегинс (Мартин Фриймън), който е въвлечен в поход за освобождаване на изгубеното царство на джуджетата Еребор, което е завладяно от дракона Смог.

Докато пътува из Средната земя, Библо среща подлия Ам-гъл и за първи път се докосва до "скъпоценния" пръстен, което завинаги свързва съдбата на хобита с тази на странното същество.

Историята ще срещне зрителите и с добре познатия на всички магьосник Гандалф. След срещата между двамата Билбо се присъединява към компанията на 13 джуджета, водени от легендарния воин Торин Дъбощит.

А за да бъде пълно приключението, хобитът ще се озове в коварните земи, гъмжащи от орки, гигантски паяци и гоблини.