„Хобит“ говори сам за себе си 07.12 | 09:46

Екипът във филма разкрива впечатленията си

От Владислав Рашков

Хората зад филма "Хобит" проговориха за лентата и споделиха впечатленията и трудностите, които са имали по време на снимки, пише АP.

Режисьорът Питър Джаксън сподели желанието си да успее да привлече хората отново в салоните.

"Много ме притеснява факта, че децата днес са готови да изчакат филма да излезе на DVD, а след това дa го свалят от интернет. Искам да върна хората обратно в кината. Искам да насърчавам хората да се потапят в магическата, мистериозна вселена, където всеки спомен за реалността е забравен", споделя режисьорът на трилогията "Властелинът на пръстените".

Идеята на Джаксън с 48-те кадъра са част от идеята му да привлече повече хора в салоните. Оказа се обаче, че тази скорост предизвиква замаяност.

От своя страна актьорът Мартин Фрийман, който е новият Билбо Бегинс разказва, че ролята на хобита въобще не е била лесна, особено когато е трябвало да замества класен актьор като Йан Холм. Последният игра героя в трилогията.

Хуго Уевинг (Еуронд) е доволен филма и споделя, че тази лента е много по-лека откъм съдържание. "Много е различен в най-различни аспекти. Хем режисьорът е същият , хем филмът е различен.

"Беше истински удоволствие за мен да се завърна. Това, което успяхме да създадем, е истинско припомняне на характерите от старите три филма", казва Илайджа Ууд (Фродо Бегинс).

Водещи