10 000 танцуваха с Metropolis и John Digweed на Hello Summer 03.07 | 13:22

Лятното събитие възроди традицията на стрийт парадите с ново и модерно парти на открито

От Мартина Панайотова

Над 10 000 фена, Metropolis и приятели посрещнаха лятото с безплатното парти на открито Hello Summer. Традицията на големите стрийт паради от края на миналото десетилетие бе възродена по един нов и атрактивен начин, който се случи с амбицията да се превърне в ежегоден фестивал.

Hello Summer бе подаръкът от Метрополис към всички, които са част и подкрепят електронната сцена в България в последните 2 десетилетия.

Събитието стартира в 12.00 на обед, а с напредването на деня, феновете пред сцената и в парка пред Паметника на Съветската армия ставаха все повече и повече. До 19.00 зад пулта се редуваха едни от най-добрите български хаус, техно и транс диджеи - Ziggy, Hristo Dimitrov, Shoker, Nikk, Gabriel, Stefan Dega (Teo), Zimonski, Lyubo & Andrew, Thor Vik, ValEx & Stein, Doncho, последвани от Metropolis DJs: Jassen Petrov, Miss Lidiya & DJ Smurf и DJ Steven.

Звездната поредица приключи малко преди 19.00 часа с премиерата на официалната клубна версия на специално създадения за Hello Summer едноименен химн на лятото, продуциран от DJ Steven и Jassen Petrov за Метрополис. С нея бе стартиран и конкурсът за любителско видео на парчето. През целия месец юли всички ще могат да заснемат своите версии на песента, предоставена за свободно сваляне тук. Всички видеа ще бъдат качени в специално създаден видео-канал в началото на август, а трите най-високо оценени от публиката и журито в конкурса ще спечелят страхотни награди. Подробности – на страницата на Метрополис във Facebook!

Кулминацията на партито Hello Summer, разбира се, бе появата на John Digweed – най-голямата световна звезда в електронната музика, пускала на безплатно събитие у нас.

Сетът му предизвика серия избухвания, които до края зачестяваха все повече до пълна еуфория преди края на събитието.



Водещи

Най-четени