103-годишната Гертруд Хиндли издаде тайната на дълголетието си 01.06 | 18:02

Вдъхновяващата история на дамата, която никога не е била на ясно със случващото се по света

От Беатрис Николoва

103-годишната Гертруд Хиндли издаде тайната на своето дълголетие. Оказа се, че дългият й живот, поне според нея, се дължи на липсата на телевизор.

Хиндли е пропуснала коронацията на кралица Елизабет, убийството на Кенеди, кацането на човек на Луната, падането на Берлинската стена и атентатите от 11 септември 2001 година в Съединените американски щати.

Семейството на пенсионерката също смята, че "медийното затъмнение" е предпазило жената от стрес и това и помогнало да живее вече над един век.

"Тя никога не е била наясно със случващото се по света. Според мен това е причината да живее толкова дълго”, споделя племенникът й Ричард Хиндли пред Mirror.

"Никога не съм имала телевизор. Всичките ми приятели разполагаха с такъв, но аз исках спокойствие”, сподели възрастната жена.

 

Гертруд Хиндли се е забавлявала като слушала местно радио и четяла много книги. Миналата седмица пенсионерката, която живее в дом за възрастни хора, навърши 103 година, а историята й стана достояние само седмица след като Папа Франциск призна, че не е гледал телевизия цели 25 години. 

Водещи

Най-четени