7 вица за Свети Валентин и Трифон Зарезан, които ще ви спукат от хилеж 14.02 | 17:37

Да си направим празника още по-забавен

От Георги Тотев

Днес навсякъде около нас рози, балончета във формата на сърца, плюшени играчки, аромат на... вино, мезета, звук от скършени чаши и юнашки наздравици. Ето така изглежда в България социокултурният феномен 14-ти февруари познат на едни, като "Трифон-Зарезан-постарому", а на други, като "Свети-Валентин-мило-какво-ще-ми-купиш".

И докато от едната страна на булевардите разцъфтява любовта към половинката/гаджето/съпругата/любовницата/т.н., а от другата към виното/втората чаша вино/третата чаша вино/т.н. по средата са се събрали зевзеци, които гледат ту наляво, ту надясно и се превиват от смях с неволите и на едните и на другите. За тези, които празнуват и двата празника или не празнуват нищо, 14-ти февруари си е петък - ден на майстора.

Именно благодарение на тази перспектива, която се смее и с любовчиите и с пиячите, разполагаме с доста читав набор от вицове и анекдоти свързани с двата празника. С помощта на Div.bg сме събрали цели седем супер смешни вица за Свети Валентин и Трифон Зарезан, които гарантирано ще ви повдигнат настроението, така че четете и се хилете на воля!

ПРОФЕСИОНАЛЕН

В магазин за сувенири, непосредствено преди св. Валентин:

- Моля, дайте ми онова червено плюшено дупе.

- Но, господине, това е сърце!

- Госпожо, аз съм кардиo-хирург от 20 години и знам как изглежда сърцето, така че дайте ми онова червено плюшено дупе!

ПРАКТИЧЕН

Какво ще правиш на Св. Валентин?

- Какъв ден се пада?

- Петък.

- Леща.

За да продължите да се смеете прочетете и следващите пет вица на тема Трифон Зарезан.

Водещи

Най-четени