B'estfest предлага множество атракции 20.06 | 11:25

Румънският фестивал залага на цялостното фестивално преживяване

От Елена Кирилова

Това лято румънският фестивал  B’ESTFEST SUMMER CAMP ще ни срещне с музиканти от ранга на Garbage, Pulp, Röyksopp, Caro Emerald, Selah Sue, Booka Shade, Milow, Stanton Warrios и Tristania.

Събитието ще се проведе край езерото Пасарея в парк Тунари, край Букурещ между 6 и 8 юли. Освен страхотната музикална програма, фестивалът ще предложи и едно тридневно лятно градче, в което ще има няколко зони за спорт, забавление, барове и тераси.

Част от B’ESTFEST SUMMER CAMP са площи с неконвенционални арт експозиции, креативни уъркшопове, уютни местенца за релакс, кътове за творчество и занаяти. Внушително място на този фон от разнообразни атракции заема и зеленото еко градче, част от фестивала, където в екологичните програми на NGO може да се включи всеки.

В спортната зона B’ESTFEST Sports Area ще има фитнес на открито, сутрешна йога, байк и скейт платформи, футбол, волейбол и баскетбол на обособени за целта игрища. Всичко това ще е достъпно и през деня. За обичащите по-екстремните преживявания е предвидена стена за скално катерене, както и ластици за така нашумялото напоследък "slacklining”

Както за възрастните, така и за децата е предвиден интересен панаир. Той включва всякакви въртележки, блъскащи се колички, илюзионисти и множество други забавления. Децата със сигурност ще се зарадват лицата им да бъдат изрисувани, докато по-големите може да си направят татус от талантливи татуировчици.

За уморените от скачане и емоции има зона за релакс край езерото, където ще ви чакат хамаци под разноцветни шатри. Всичко това може да бъде допълнено от наргиле и чаша чай. Организаторите са направили и библиотека, от която ще можете да си вземете книжка и да почетете, докато лежите хамака. Ако пък не ви е до литература, имате шанса да гледате филм или тетатрален пърформанс, докато лежите на спокойствие.

За арт особите има специално разпънати големи и светли шатри, в които са изложени най-различни експозиции на фотографи и художници. Зоната за изкуство и занаяти ще предложи на феновете да създадат свои картини. За целта ще има бели платна и бои, както и места за създаване на скуплтури и за правене на оригами.

Базарът е мястото, на което ще се докоснете до ръчно изработени аксесоари, винтидж и ърбън облекла, хамаци, музикални CDта, колекции от албуми на добрия стар винил и още много подобни съкровища.

Тридневното музикално приключение не може да мине и без храна. Ето защо B’ESTFEST предлага много места, на които да се запознаете с румънската кухня, но и да си хапнете нещо китайско. Вегетарианците също не са пренебрегнати, докато за лакомниците има гигантски палачинки. Бирата ще бъде на цена от 1 евро.

За финал на всичко това е оставен къмпингът. Той включва освен места за палатки, така и тоалетни, душове с топла вода и собствено пазарче за храна. Достъпът до тези удобства е позволен само на тези, които имат ваучер за къмпинга.

В

къмпинга може да се настаните със своя собствена палатка или да наемете такава. Също така в къмпинга на фестивала може да се настаните и със своя собствена каравана или да наемете такава.

Водещи

Най-четени