Beatles са готвели финален концерт на Египетските пирамиди 01.02 | 10:23

Другият им вариант е бил вулкан на Хаваите, признава Ринго Стар

От Олга Андреева

Легендарната ливърпулска четворка Beatles са обмисляли да сложат впечатляващ край на кариерата си като изнесат последния си коцерт на Египетските пирамиди в Кайро.

Това сподели барабанистът Ринго Стар при промоцията на новия си албум и по повод 43-ата годишнина от финалния концерт на Beatles.

"И четиримата си мислехме – ще направим последния си концерт на Пирамидите или във вулкан на Хаваите. И въпреки тези грандиозни идеи накрая си казахме "Нека го направим на покрива", спомня си Ринго Стар, цитиран от Female First.

В крайна сметка легендарната четворка сложи край на славната си кариера на 30 януари 1969 г. с концерт на покрива на сградата в Лондон, където се помещаваше лейбълът им Apple Corps.

Ринго признава на шега, че съжалява, че тогава полицаите не са го закопчали.

"Полицията дойде да ни спре, а аз крещях от покрива "Хайде де, елате да ме свалите!". Щеше да е толкова драматично, а проклетите ченгета не поискаха да ме свалят!"

Въпреки невероятния успех на бандата, заради напрежение и неразбирателства между членовете ѝ, се разпада през 1970 г. Разпадането на Beatles е обявено през април 1970 г., един месец преди да излезе последният им, може би най-успешен албум "Let It Be" и документалният филм със същото заглавие. Групата престава да съществува официално на 31 декември 1970 г., за да поеме всеки от музикантите по свой собствен път. 

Водещи