Billboard раздава музикалните си награди през май 15.04 | 10:40

Риана, Еминем и Лейди Гага са с най-много номинации

От Олга Андреева

С най-много номинации за наградите на музикалното издание Billboard, които ще бъдат връчени на церемония през май, е Риана, става ясно от обявените на официалния сайт на медията номинации.  

Риана е номинирана в категориите за най-добра певица, един от 100-те най-добри артисти, най-добра R&B изпълнителка и т.н. Дуетът ѝ с Еминем също ще се състезава за няколко награди.

Самият Еминем е номиниран в 16 категории, сред които за най-добър изпълнител, най-добър рапър, един от 200-те най-добри изпълнители на Billboard и други.

С "едва" 12 номинации е Лейди Гага. Бруно Марс и Джъстин Бийбър ще се състезават за отличие в 11 категории. Сред другите номинирани изпълнители са Ники Минаж, Тайо Круз, Ke$ha и други.

Имената на победителите ще бъдат обявени на церемонията по връчването на наградите на Billboard, която ще се състои на 22 май в "Grand Garden Arena", Лас Вегас.

Наградите Billboard се връчват в 46 категории, а победителите се избират на базата на данните, предоставени от партньори на музикалното издание, включително данните за продажби на сингли и албуми от Nielsen SoundScan, радио мониторинга на Nielsen BDS, измерване консумацията на социални медии от Next Big Sound, както и печалбите от турнета на банди и изпълнители, следени от Billboard Boxscore.

Водещи

Най-четени