Captain Jack и DJ SASH! идват за концерта "Обичам 90-те" 03.10 | 20:55

Ирина Флорин, Камен Воденичаров, Тони, Стоян Михалев и Виктор също ще се изявят на 16 ноември в Зала Фестивална

От Гергана Златкова

Германските звезди Captain Jack и DJ SASH! ще гостуват за първи път у нас. Поводът е концертът "Обичам 90-те", който ще се проведе на 16 ноември в столичната зала "Фестивална", съобщават организаторите от Радио Energy и Коко Ейджънси.

Captain Jack и DJ SASH! се присъединяват към звездната плеяда от изпълнители от 90-те в лицето на Dr. Alban, ICE MC, 2 Brothers on The 4th Floor, както и българските музиканти – Ирина Флорин, Тони, Стоян Михалев и Виктор, Камен Воденичаров, DJ Marti G, както и DJ Simon и SASH.

Всички те ще помогнат на родните фенове да се върнат обратно във времето и да си припомнят техните най-популярни хитове от 90-те.

Dr. Alban е шведски музикант от нигерийски произход, чието истинско име е Албан Нбала. Съкращението д-р пред артистичния му псевдоним всъщност напомня за старта на професионалната му кариера като стоматолог. Той започва музикалната си кариера, за да се издържа финансово по време на обучението си и като DJ. Dr. Alban добива световна известност с хитовете "Hello, Afrika”, "It’s My Life”, "One Love” и "Born In Afrika”.

Иън Кембъл, известен с псевдонима си Ice MC, е британски хип-хоп и евроденс изпълнител от ямайски произход. През 1993г. Ice MC започва да работи съвместно с певицата Алексия. Заедно с нея той записва едни от най-успешните си хитове, сред които "Think About The Way", "It's A Rainy Day" и "Take Away The Colour".

2 Brothers on the 4th Floor е холандска евроденс група, създадена от братята Мартин и Боби. Първият им успех е постигнат в началото на 90-те години, когато излиза сингъла "Can't Help Myself" с вокалистката им и до ден днешен Дезире Клодет. През 1994 тандемът се завръща с хитовото парче "Never Alone". Това е също първата песен, в която участва рапарът D-Rock, както и Дезрий. Последвалата песен - "Dreams" носи на двамата братя световна слава, като е на върха на всички евроденс класации.

Групата Captain Jack е основана в началото на 90-те от музикалния продуцент Удо Нибергал. Дуетът Брус Лейси и Лора Мартин връща на музикалната сцена проекта Captain Jack с хитовите си парчета, като "Captain Jack”, "Iko-Iko” и "People Like to Party” преди няколко години, а сега ще зарадва и българските си фенове.

Родните меломани ще имат възможност да чуят на живо за първи път германския диджей DJ SASH!. Музикантът, роден в малката провинция Нидерхаин, никога не е предполагал, че ще покори света с таланта си. SASH! постига световна известност с песните "Encore un fois”, "Ecoador”, "La Primavera”, които обикаляха върховете на класациите в средата на изминалото десетилетие.

Светът на 90-те ще бъде завършен с присъствието на родните музикални величия Ирина Флорин, Тони, Стоян Михалев и Виктор, Камен Воденичаров, DJ Marti G, както и диджейте на Брилянтин – DJ Simon и SASH.

Билети за концерта могат да бъдат купени от мрежата на Eventim. Само 300 билета на промоционална цена от 20 лева са останали налични за продажба. След изчерпването им, цената на един билет ще стане 30 лв. През месец ноември билетите ще бъдат по 40 лева. В деня на концерта, на входа на зала Фестивална, те ще могат да се купуват за 45 лв.

Водещи