David Guetta и Tiesto ще се вихрят на Solar Summer Festival 09.05 | 13:33

Фестивалът ще се проведе на 27 и 28 юли в Несебър

От Елена Кирилова

David Guetta и Tiesto се качват на една сцена и то в България, за да се включат в най-големия фестивал за електронна музика у нас -  Solar Summer Festival, съобщават организаторите.

Събитието ще се проведе на 27 и 28 юли, като в първия ден от фестивала двукратният носител на Грами Гета ще застане зад пулта пред българските си фенове за първи път.

От своя страна, Tiesto ще гостува отново на Solar, където през последните години се представи с невероятно мултимедийно шоу.

Организаторите очакват тазгодишното издание на фестивала да привлече над 20 000 души, както от България, така и от Русия, Румъния, Сърбия, Македония и Гърция.

Solar Summer Festival тази година прави няколко промени. David Guetta и Tiesto ще можем да видим не в познатата ни локация Cacao Beach, а на стадиона в Несебър.

За да не се нарушава спокойствието на почиващите в курорта, сцената ще бъде насочена към индустриалната зона. Стадионът ще бъде покрит със специална настилка от Белгия, така че тревното покритие да не бъде засегнато.

Само седмица след концертите в Несебър Solar продължава музикалните подвизи, този път със самостоятелна сцена на Spirit of Burgas. Въпреки новините, че двата фестивала обединяват сили, Solar остава отделен фестивал, който ще разположи една от сцените си в рамките на фестивалното пространство на бургаското музикално събитие. 

Solar Dance Arena също ще предостави програма с електронна музика, а зад пулта ще се вихрят Armin van Buuren, Mark Knight, Richie Hawtin и Dubfire. 

Тази година Solar си партнира и с Park Live Fest, който ще се проведе на 6 и 7 септември. Мястото, на което ще се проведе фестивала, артистите, както и цените на билетите, все още не са уточнени.

Водещи