Deep Purple изнесоха рок шоу в чест на Ботев Пловдив 04.06 | 09:51

Звездите на рока поддържаха адреналина на публиката повече от час и половина

От Краси Киров

Легендарните Deep Purple изнесоха концерт в чест на 100-годишнината на Ботев Пловдив.

В арена на музикалното шоу се превърна стадион "Христо Ботев", който отвори врати за повече от 10 000 почитатели на групата от цялата страна.

В продължение на час и четиридесет минути звездите на рока поддържаха децибелите и адреналина на публиката високи и показаха защо музиката им е вечна.

Точно в 20:00 на сцената излезе пловдивската група Crossfire, която подгря атмосферата, докато феновете на Purple продължаваха да прииждат и да заемат местата си в очакване на класиците в твърдия рок. Точно час по-късно публиката на "Колежа" изригна при появата на британците, написали саундтрака на редица човешки съдби...

Йън Гилън, Роджър Глоувър, Стив Морз, Дон Еъри и Йън Пейс влязоха в шоуто с летящ старт и не дадоха думата на публиката близо двадесет минути. Едва след като изпълни няколко парчета от новия албум "Now What", Гилън поздрави аудиторията и ѝ даде да разбере, че тя също ще има своята роля в пловдивската рок вечер. Вокалът се оттегли за кратка глътка въздух и пусна на преден план своите колеги, които поеха щафетата с поредица от соло изпълнения...

Морз, Глоувър и Пейс показаха виртуозните си умения на китари и барабани, преди Дон Еъри да поднесе изненадата вечерта при неговата индивидуална акция. Майсторът на рок пианото вмъкна в своя микс български етномотиви, с което окончателно спечели въодушевената публика.

Концертът продължи с някои от безсмъртните парчета на Deep Purple. Очаквано най-мощният рев от стадиона дойде с първите ноти на "Smoke on the water", а Йън Гилън на няколко пъти свали микрофона и остави припева на разгорещената тълпа.

В края на този си евъргрийн Гилън и компания казаха "Чао" на феновете. Те обаче бързо реагираха на призивите за бис и се завърнаха на сцената, а Дон Еъри довърши концерта, облечен с екип на Ботев, какъвто получиха като подарък и всички останали членове на Deep Purple.

Рок шоуто завърши с продължителна заря, а след неговия край тишината продължи съвсем кратко, преди да бъде разсечена от акапелните изпълнения на бултрасите, които изпратиха доволната публика с песни за любимия "Ботев" - отбора на Пловдив. 

От ложата на стадион "Христо Ботев" концерта изгледа мажоритарният собственик на Ботев Цветан Василев, който бе в компанията на цялото "жълто-черно" ръководството, информират от клуба.

Водещи