Dio Disciples се поклониха пред Рони Джеймс Дио в Каварна 11.07 | 08:29

Музикантите поднесоха цветя на паметника му в крайморския град

От Олга Андреева

Музикантите от рок групата Dio Disciples поднесоха снощи цветя пред паметника на Рони Джеймс Дио в "Алеята на рока" в Каварна по случай 70 години от рождението му.

Британците от състава, сформиран в чест на творчеството на именития музикант, са участници в Kavarna Rock, който ще се състои в Каварна от 13 до 15 юли.

Въпреки че участието на Dio Disciples във фестивала е на 13 юли, групата е дошла по-рано в Каварна, за да се поклони пред бронзовата фигура на Дио в градския парк в деня на неговото рождение, посочиха  организаторите на музикалния форум.

"На концерти по света и в България непрекъснато мисля за Рони, а Каварна е като втори дом за нас", каза пред БТА бившият барабанист на AC/DC и на "Dio", а сега на Dio Disciples - Саймън Райт. 

Според него Рони винаги е мразел рожденните си дни и когато е идвало време за празнуване винаги намирал повод да пийне още една бира.

"Сега е малко по-различно, но за мен този ден е специален, не само за мен, а и за всички останали от групата", каза Саймън Райт.

Пред паметника на Рони Джеймс Дио, открит в "Алеята на славата" в крайморския град на 23 октомври 2010 г., месеци след кончината му, се поклониха рокери от страната, фенове на изкуството му, млади хора от Каварна.

Водещи

Най-четени