Elevation ден 2 - слънце, жега и музика 24.06 | 13:38

Вторият фестивален ден премина успешно

От Елена Кирилова

Въпреки че цяла сутрин вали като из ведро, в главите ни е слънчево, а в ушите ни още бумтят снощните ритми от втория ден на музикалния фестивал Elevation.

Партито всъщност започна още на 22 юни, с подгряване от страна на редица изпълнители от България и чужбина, но същинската част стартира денонощие по-късно. Отличилият се като парти законодател Ed Solo беше влял достатъчно енергия и добро настроение на феновете, така че втората вечер премина подобаващо.

23 юни започна с озверяло, направо хапещо слънце, което превърна хората в къмпинга в подвижни мартеници. Около 16 ч. всички се размърдаха в болезнено в парещите си тениски, за да се отправят към главната сцена, където Gravity Co. подгряваха и без това нажежената до червено вечер. Междувременно барабанистът на Kosheen Мич Глоувър гледаше родната банда с голям интерес, докато кротко чакаше своя сет.

Видео: Мартина Панайотова/iNews

Докато феновете вече се тълпяха пред голямата сцена, за да видят първите чуждестранни гости, помъркахме дружно с "Черни котараци” на Миленита, която откровено се забавляваше на BG сцената. От Chambao получихме достатъчно фламенко чил в рамките на малко повече от час.

Видео: Мартина Панайотова/iNews

Kosheen определено успяха да ни изненадат. Освен очакваните им от всички най-известни парчета, чухме доста нов материал, който за радост на бандата се прие добре от публиката. Въпреки стиловия дъбстеп завой, Kosheen са все така очарователни и енергични на сцената. Очевидно е, че вокалистката Шиан Евънс се чувства като у дома си сред нас след редицата участия на групата в България.

 

За да бъдат вдигнати всички на крака, бяха нужни само трумпет и саксофон. Верни на стила си Parov Stelar Band ни побъркаха с електро суинг, докато Клео кръшно въртеше бедра на сцената в безумно късите си панталонки. "Catgroove” и "Chambermaid Swing” разчупиха тотално ледовете, събудиха заспалите и раздвижиха напълно атмосферата.

Видео: Мартина Панайотова/iNews

Оттук насетне вечерта продължи в електро посока, благодарение на Groove Armada и Fatboy Slim. Последният почти през целия си сет приканваше феновете си да вдигнат високо ръце, докато от екрана зад него светеше в жълто картата на България с усмихнато личице на нея.

Видео: Мартина Панайотова/iNews

Фестивалното усещане обаче не бе породено единствено от музиката. Десетките атракции и възможности за забавление на Elevation накараха някои да се гмурнат в морето от пяна, други да се залеят с бира в жегата, докато трети разчитаха на по-екстремните преживявания.

Още по-готиното беше, че нямаше опашки за храна и напитки, така че ни бяха спестени нервите по 30-минутното чакане пред щандовете.

Днес, когато очакваме звезди от ранга на Erykah Badu, Nneka и Cypress Hill, прогнозата се опитва да ни откаже от живота. Очакват ни дъжд и гръмотевици, така че се запасете с дъждобран и известна доза стоицизъм преди да потеглите към Доброславци.

Водещи

Най-четени