Gorillaz празнуват десети рожден ден 30.11 | 16:18

Виртуалната група пуска нова компилация и специална страница в Spotify

От Елена Кирилова

Виртуалната група Gorillaz пусна промоционална музикална страница в Spotify, с която отбелязва своята десетгодишнина, съобщава Digital Spy.

Създадена от Деймън Албарн и художника Джейми Хюлет през 2001 г., бандата до момента е издала четири студийни албума. Името ѝ се свързва с колаборации с артисти като Snoop Dogg, Dangemouse, Лу Рийд и Шон Райдър.

Честването на рождения ден е съпроводено от излизането на албума "The Singles Collection: 2001-2011", който събира най-големите хитове на Gorillaz.

В Spotify пък може да бъде намерено изключително и интерактивно съдържание, което е достъпно за потребителите на сайта за стрийминг на музика.

То включва радио програма в три части, дело на самите герои от Gorillaz, Мърдок и 2D. В предаването се разказва и историята на групата и записи на концерти, които преди не са били достигали до публиката.

Потребителите могат и да участват в конкурс, благодарение на който могат да се сдобият с някое от произведенията на изкуството, създадени от художника на групата Джейми Хюлет.

Водещи

Най-четени