Iron Maiden: 10 неща, които не знаете 15.04 | 18:54

Някои от тях може би сте смятали за слухове

От Георги Георгиев

Вие сте фен на Iron Maiden? А колко добре познавате любимата си група? Пригответе се да научите неща, за които може би никога не сте подозирали, събрани от сайта clashmusic.com.

Всички знаем, че вокалистът Брус Дикинсън е самолетен пилот, но сега ви представяме десет по-малко познати факта, с които да впечатлите своите приятели.

1. Младият Брус Дикинсън е бил изключен от училище, защото веднъж докато се чудел какво да прави, решил да се изпикае във вечерята на директора. Не е ясно каква точно е била храната и дали директорът е продължил да се храни и след инцидента.

2. Басистът Стив Харис е създателят и единственият оригинален член на Iron Maiden. В началото музикантите редовно си отивали и идвали нови, а единият от китаристите останал в групата само два дни, тъй като приятелката му не му разрешила да замине на турне.

3. Докато групата е обвинявана в сатанизъм от много крайни религиозни организации и хора, все пак има един бразилски свещеник, който се е обявил за "фен номер 1 на бандата". Това е Марко Мотоло и е известен с това, че има по тялото си 162 татуировки на Iron Maiden и редовно цитира песните им по време на проповедите си.

4. Бандата е известна с изключително верните си фенове. Един от тях е така обсебен от групата, че дори официално сменя името си на Iron Maiden.

5. Китаристът на Maiden Ейдриън Смит купува първата си китара от Дейв Мъри. Тогава Смит е на 15 години. Той поправя счупената китара и я продава с печалба.

6. Ден преди дългогодишният мениджър на групата Род Смолууд да се запознае с момчетата, тогавашният вокалист Пол Ди'Ано е арестуван за притежание на оръжие. Това е причината за пръв и последен път като вокалист на Iron Maiden спешно да се изяви Стив Харис.

7. Преди години, когато групата тръгвала на турне, момчетата използвали за пътуване и спане камион, който на галено нарекли "Зелената богиня".

8. Страстта на музикантите към фехтовката не се ограничава само в текстовете на песните. Брус Дикинсън е доста добър фехтовач и дори веднъж се е класирал седми във Великобритания.

9. Стив Харис е футболист. Като тийнейджър Харис изкарва пробен период в Уест Хем. Иначе в двора у дома си има игрище със стандартни размери. В наши дни това игрище се използва пълноценно от футболния отбор на Iron Maiden, който се състои от членове на групата и техни приятели.

10. Талисманът на групата, Еди, в оригинал е бил маска, която е стояла зад сцената. В устата на маската са слагани капсули с изкуствена кръв, чиято цел била да пръска ефектно барабаниста. Художникът Дерек Ригс рисува обложката на дебютния албум на групата, която изобразява именно Еди, вдъхновявайки се от човешка глава, закачена на виетнамски танк.

Водещи

Най-четени