John Steel и Тома забиват в Пловдив 24.05 | 14:09

Барабанистът на групата пред iNews

От Филипа Тодева

Спокойно, чалгата няма да победи! Убедихме се след кратък разговор с барабаниста на групата John Steel. Живодар Димитров е доста зает точно днес, но ние успяхме да го издебнем и в подходящ момент да измъкнем малко информация около групата и днешната й изява в Пловдив.

Визитката на John Steel:

Групата е създадена април 2007 година от Иван Сталев (китари), Бойко Гочев (бас) и Живодар Димитров (барабани). В началото името на групата е ИВАН СТЕАЛЕВ КИТАРНО ШОУ, но по късно музикантите решават да го променят на John Steel. Групата започва с първото си участие в Харманли (България) с инструментални кавъри на Joe Satriani, Yngwie Malmsteen и Ritchie Blackmore, защото бандата все още няма певец. По-късно към групата се присъединява Павлин Манев (ex Music Station). Бандата била готова за концерти и въпреки това към тях се включва още един китарист Теодор Янев от бившата група FFH, в която са свирили заедно с Живодар. След известно време в този състав отново има промени този път басистът Бойко е заменен от Петър Петров, който е свирил до този момент в Южна Кореа, Финландия, Швеция и в групата на Тома Здравков (Music Idol 2).

Определено изненадвате с това, че имате парче със Блейз Бейли. Как се стигна дотам?

Нашата група винаги е имала проблеми с вокалистите. Много хора минаха през бандата и така и не намерихме човека, с когото да запишем дебютния си албум, така ни хрумна идеята да се свържем с някои от нашите идоли в музиката. Отначало не ни се вярваше, че това може да се случи, но може би късмет или "божа работа”. Фактът, че, за да се развиваш, трябва да инвестираш, също наклони везната да запишем с някои "голям”, за да се рекламираме по-лесно. Честно казано и ние сме изненадани, че имаме парче с Блеиз, и че ще работим заедно не само върху целия си албум, но може да очаквате и концерти заедно.

John Steel – Nightmare вече се радва на интерес в YouTube. Разкажете повече за парчето?

Парчето Nightmare е наше авторско и то старо парче, от преди 3-4 години, записахме го и се хареса много от хората около нас, но така и не стигна до по-голямата аудитория. Някои от коментарите, като го зпаисахме бяха "Кой пее с Maiden тук?”. На всички в бандата това ни е в кръвта и материалът, които правим, е в тази насока. Както се казва "каквото ядеш, това ще... пожънеш”. Когато пратихме материалите на г-н Байли той беше впечетлен именно от това парче и от Evil Sky, върху което снимахме и клип. Така решихме да стартираме с тези, а за напред ще има доста интересни неща в албума.

От кои банди се влияете в музиката. Така да се каже, кой ви е идол?

Както вече споменах "ИДОЛЪТ” или бандите, които харесваме са главно изцяло бандите от heavy metal времената и най-вече IRON MAIDEN, естествено като кажем IDOL все се сещам за MUSIC IDOL и ТОМА ЗДРАВКОВ, с който напоследък посвирваме заедно из България и е голям купон с човек като него. Наздраве Томич!

Ако ви нарекат българските "мейдъни", как ви звучи?

Ние преди време правихме много кавъри и така модерният сега трибют на Maiden. Хората ни познават с това и за нас ще е голяма чест и удоволствие да ни свързват с това име. Преди година свирихме в Турция с техния IRON MAIDEN, мисля че имаме повече потенциал, a и Iron Maiden на турски звучи много смешно.

На 24 май от 22:00 часа ви предстои голямо събитие. Разкажете повече за него?

На 24.05 – петък в пловдивския клуб "Полинеро" ще представим нашия сингъл "Nightmare" с послание на Blaze Bayley, което ще пуснем на видео стена, преди да забием с групата. Съпорт ще ни окажат приятелите от група Дрънч, а с John Steel ще пее, както споменах големият български идол ТОМА. Якото е, че той празнува и своя рожден ден, така че може да се очаква всичко. Притеснявам се дали ще стигне бирата за това мероприятие (смее се). Естествено символично ще зарадваме първите 100 души с по един диск към билета си, на който ще има нашия сингъл и този на Тома – "Покорявай". Така че, хора, бързайте!

Какво искате да кажете на всички фенове, които са зажаднели за истински хард рок и хеви?

Здравейте, зажаднели фенове! Ние ще "убием рибата!” (смее се). Исках да кажа че ние ще се постараем да върнем якото хеви с модерен звук и картина. На мен също ми липсва този тип музика и ще дадем всичко от себе си, за да се получи наистина качествен продукт.

А какво планират John Steel в бъдеще време?

Бъдещето ни не е ясно, както на всички нас, но плановете са ни до края на тази година да завършим албума и някъде по Коледа да направим голям концерт – промоция с Бейли и още интересни личности, за които ще говорим като му дойде времето. Върху това ще работим здраво, а иначе си остават концертите из България, промоцията на клипа някаде около края на юни и пускането на сайта ни, тениски, шапки, чашки, презарвативи и много други рекламни материали.

И накрая преди да си пожелаем "Наздраве!", искам накратко да разкажа една история. Иван, с който направихме бандата 2007 пишеше по една "дълбока" балада всеки път, когато имаше проблем с някое момиче и така се оказа, че само след година имахме балади за цял платинен "the best” на JOHN STEEL и то с двоен диск, но сега вече всичко е ОК! Иван е олегнал, зрял мъж, който може да отгледа дори и кученце. Шегувам се, разбира се (смее се). Благодаря ви и Наздраве!

Водещи

Най-четени