Judas Priest обявени за "Икони на метъла" 16.06 | 14:12

Отличията за тежка музика на списание Metal Hammer бяха връчени за девети път

От Иванка Савкова

Judas Priest бяха обявени за "Икони на метъла" на деветата церемония по връчване на наградите Golden God на британското списание за тежка музика Metal Hammer в Лондон, съобщава RockAAA.

В момента бандата е на прощалното си световно турне "Epitaph”, което ще премине и през България на 8 юли. Концертът ще се проведе на стадион "Българска армия" в София и в него ще вземат участие и други известни групи като Slade, Saxon, Mike & The Mechanics и Whitesnake.

Наградата на Metal Hammer – Golden God отиде при Роб Зомби, който я получи от друг легендарен рокаджия - Алис Купър. Само преди няколко месеца ролите на двамата музиканти бяха разменени, а именно – когато Алис Купър бе въведен в Залата на славата на рокендрола от Роб Зомби.

Сред другите наградени на церемонията в Лондон са и Iron Maiden – обявени за най-добрата британска банда, Twisted Sister, които получиха награда за вдъхновение и Avenged Sevenfold, отличени като най-добра международна група.

За събитие на годината беше обявен концертът на Big 4 във Великобритания, който ще се състои следващия месец като част от музикалния фестивал Sonisphere на Острова.

Водещи

Най-четени