KoЯn са първият хедлайнер на Spirit of Burgas 2012 15.03 | 14:37

Solar и Spirit of Burgas обединяват сили за един по-голям фестивал

От Елена Кирилова

Петото издание на фестивала Spirit of Burgas пристига с чисто нови партньори, сцени и облик, за да задоволи възможно най-добре нуждите на музикалните фенове в България.

Събитието ще се проведе между 3 и 5 август на добре познатото на всички място – бургаския плаж. 

Първият хедлайнер, който обявиха организаторите, са хардкор легендите KoЯn. Квартетът, начело с вокалиста Джонатан Дейвис, ще окупира главната сцена в третия ден на фестивала, за да представи десетия си студиен албум "The Path Of Totality”. 

Тазгодишният Spirit of Burgas ще изненада феновете си и с едно напълно ново за него партньорство – с най-големия фестивал за електронна музика у нас Solar. Любителите на стиловете техно, хаус и транс ще бъдат зарадвани със специална сцена, която ще носи името Solar Dance Arena. 

На 3 август на нея ще имаме шанса да видим иконата Armin Van Buuren, а на 4 август зад пулта ще вилнее любимецът на българската публика Mark Knight. В третата фестивална вечер Richie Hawtin ще поеме щафетата, за да довърши започнатото от колегите си. 

Освен Solar сцената, посетителите ще видят още две нови сцени. Hip-hop сцената ще посрещне любителите на рап музиката, докато BraZZobraZZie се явява наследник на старата блус и джаз сцена. 

 "На тъмно” и Bass сцената изчезват от лицето на фестивала, но за сметка на това за пета поредна година фестивалът ще спази традицията да има Jack Daniels Rock Arena. 

Относно останалите хедлайнери на главната сцена, организаторите обещаха да получим повече информация в близките две седмици. В първия ден на фестивала ни очаква комерсиална хип-хоп звезда, докато вторият ден ще посрещне феновете на поп музиката. Третата вечер ще премине под звуците на рока и дъпстеп ритмите. 

За да осигури възможно най-добро прекарване на всичките си гости, Spirit of Burgas ще осигури различни зони за забавление. Предвидени са Fun, Dance и Chill Out зони. Dance зоната ще се намира на мястото на миналогодишната джаз сцена. Там ще се провеждат различни уроци по танци.

Фестивалът вече може да се похвали и с нов изпълнителен директор в лицето на Стефан Еленков, който обеща, че тази година сцените на Spirit of Burgas ще са на световно ниво. Къмпинг зоната също ще предостави на посетителите по-добри условия. 

Кметът на Бургас Димитър Николов пък обяви, че живеещите в близост до плажа отново ще получат безплатни билети за събитието. 

Поради партньорството със Solar, фестивалът ще разшири територията си и ще се простира чак до бургаското пристанище. Фестивалната зона ще бъде разделена на две части, като ще има възможност за купуване на билети за двете отделни зони или един общ за цялото събитие. 

Билетите тръгват в продажба от 15 март . За тези, които искат да посетят само старата зона на Spirit of Burgas, до 31 март ще има тридневни промоционални билети на цена от 120 лв. Тридневният промоционален билет само за Solar зоната ще струва 80 лв., а тридневният билет за всички сцени е на промоционална цена от 200 лв., отново до 31 март. 

Водещи

Най-четени