Kraak & Smaak пак идват в София 07.03 | 09:27

Марк Кнепърс застава зад пулта на софийски клуб на 17 март

От Олга Андреева

Любителите на електро-фънка у нас ще имат възможност да се насладят на качествена продукция от Холандия. На 17 март зад пулта в клуб "Blender” с интересен диджей сет ще застане Марк Кнепърс, едната част от триото Kraak & Smaak, съобщиха организаторите.

Близо десет години вече триото музикални продуценти Kraak & Smaak се занимават с електронна музика. Първите им изяви се още през 2003 г. чрез английския лейбъл Jalapeno Records. Сериозна крачка в музикалната им кариера е записването на диджей гост микс за BBC Radio 1.

Дебютният им албум "Boogie Angst” излиза в Англия през 2005 г., осигурявайки им място на сцената за лайв сетове. Това ги довежда до участия в големи музикални фестивали и първият им клубен тур в САЩ, където албумът им е преиздаден.

Някои от парчетата намират място в сериалите на малкия екран, като сред тях е и популярният "Анатомията на Грей”. Във вторият им диск, който носи името "The Remix Sessions” (2007), могат да бъдат открити песни, свързани с имена като Jamiroquai. Хитът "Squeeze Me” от "Plastic People” (2008) достига шесто място в холандските класации и се радва на огромен успех по целия свят.

През 2009 г. Kraak & Smaak печелят основаните от Европейската комисия награди European Border Breakers Award (EBBA), наред с имена като The Ting Tings и Адел.

Третият им албум "Electric Hustle” излиза през април 2011 г., като успоредно с това се появява и ремиксът на новоизлезлия сингъл на Moby – "The Day”.

Входът за вечерта с Kraak & Smaak ще бъде 10 лв.

Водещи

Най-четени