Lamborghini показа наследника на Murciélago 01.03 | 11:54

Официалните детайли около новия Aventador LP700-4 бяха разкрити малко преди старта на изложението в Женева

От Нели Минчева

"Това е най-бързото и мощно Lamborghini на всички времена!" Така очакваният наследник на Murciélago беше представен от италианската компания Lamborghini на пресконференция броени дни преди изложението в Женева.

Автомобилният форум стартира на 3 март.

Aventador LP700-4 носи отличителния за Lamborghini мускулест дизайн с ясно изразени линии и спортен дух. Каросерията, боядисана в Arancio Argos (по името на гръцкия град Аргос), е оформена по специфичен начин, като се забелязват детайли от предшествениците Diablo и Countach и силно се усеща влиянието на лимитираното издание Reventón.

Главно карбоновата конструкция на новия автомобил позволява постигането на общо тегло от 1 575 кг, което го прави с около 90 кг по-лек от предшественика му.

Разпределението на тежестта на дългия 4,775 м. Aventador е 43% върху предната и 57% върху задната ос.

Цифрите в наименованието на автомобила обозначават мощността, която в случая отговаря на 700 к.с. (при 8 250 об/мин) и идва от 6.5-литровия, V12 двигател.

Ускорението от 0-100 км/ч новото Lamborghini постига за впечатляващите 2.9 секунди, а максималната скорост е близо 350 км/ч.

По-нататъшните подобрения са проявени в 7-степенната трансмисия ISR и 4-та генерация "Haldex" система за задвижване на четирите колела.

За допълване на спортната визия на новият италиански автомобил от Lamborghini за заложили на 19-инчови джанти отпред, обути с 255/35 гуми, и 20-инчови задни джанти с 335/30 гуми.

Интериорът е обогатен с драматична централна конзола, изразителни дигитално табло и сензорни дисплеи, като иновацията е подчертана с дизайна на спортните седалки в цвета на екстериора. 

Lamborghini Aventador LP700-4 ще бъде пуснат в дистрибуторската мрежа в края на лятото, като цената му ще бъде 255 хил. евро.

Водещи

Най-четени