Metropolis пуснаха химна на лятото 25.06 | 18:17

10 години след Street Parade диджеите подаряват на феновете си ново парче - Hello Summer и ги предизвикват да заснемат клипа към него

От Мартина Панайотова

10 години след ‘Street Parade’ Metropolis избухват с ново авторско парче, ко-продуцирано от диджей Стивън и Ясен Петров. Песента се казва Hello Summer и е подарък за всички фенове, които ги подкрепят в усилията им да развиват и обогатяват електронната сцена у нас през последните 2 десетилетия.

Екипът работи дълго по песента и резултатът определено си заслужава! "Всеки диджей през живота си се е сблъсквал със стремежа да пусне нещо, което иска да чуе и което не може да намери по магазините и по радиото. Точно затова направихме Hello Summer. Парчето съчетава изисканата интелигентна електроника с мейнстрийм звука. Има малко вокали, малко мелодия и хармония, любимото на всички олдскул-фенове затишие и задължителното след него избухване” – разкрива Ясен Петров.

Радио версията на парчето с дължина от 4 минути е предоставена за слушане и безплатно свободно сваляне през всички канали за видео и аудио споделяне. Естествено, премиерата на пълната клубна версия ще е на лятното парти Hello Summer на 1 юли пред Паметника на Съветската армия, точно преди зад пулта да се качи специалният гост на събитието – John Digweed. Тогава ще бъде заснет и официалният клип към песента от един от най-добрите български оператори и режисьори – Георги Марков.

Преди премиерата на видеото обаче, Метрополис ще дадат начало и на конкурс за любителски видеоклип. В надпреварата могат да се включат всички желаещи – без значение от възраст, техническо оборудване и професия. Единствените условия са видеото да пресъздава усещането за лято 2012, вдъхновено от парчето и да бъде качено на специалната интернет страница, която ще стартира по повод Hello Summer през август.

Първата награда в конкурса е уикенд за двама в Слънчев бряг и двойна VIP-покана за двете най-горещи морски партита на лятото, обединени под слогана Teleport Ibiza. Двамата подгласника пък ще спечелят двойни пропуски за всички събития, организирани от Metropolis до края на годината!



Водещи

Най-четени