Muse издават новия си албум догодина 24.10 | 11:37

През октомври 2012 г. ще излезе шестият студиен албум на бандата

От Олга Андреева

Следващия октомври британската алтърнатив банда Muse ще зарадва почитателите си с нов албум.

Групата е известна с енергичните си и екстравагантни изпълнения на живо и смесване на много музикални стилове, като спейс рок, прогресив рок, алтърнатив рок, хеви метъл, класическа и елкетронна музика.

Създадената през 1994 г. банда има издадени пет студийни албума "Showbiz" (1999), "Origin of Symmetry" (2001), "Absolution" (2003), "Black Holes and Revelations" (2006) и "The Resistance" (2009), както и три албума с изпълнения на живо - "Hullabaloo Soundtrack" (2002), "Absolution Tour" (2005) и "HAARP" (2008).

Мениджърът на групата Антъни Адис заяви пред сп. Billboard: "Момчетата вече са в звукозаписното студио. Планът е всички записи да бъдат направени в Лондон. Надяваме се, че албумът ще е готов за следващия октомври.

Те вече са написали доста материали, но никога не знаеш как ще се получат нещата на практика. Пишат постоянно – особено като са на път, а преди или след концерт пишат почти всяка вечер. Това е сериозен процес, но не се знае какво ще излезе, докато не започнат репетиции заедно."

Въпреки че от няколко години Muse не са издавали албум, те със сигурност не лежат на стари лаври. През 2010 г. те буквално обиколиха света и участваха в множество музикални фестивали.

Освен това грабнаха куп награди, сред които Ivor Novello International Achievement gong, която получиха през май.

Певецът Мат Белами даже успя да се сдобие със син от холивудската актриса Кейт Хъдсън, която роди Бингам през юли.

Водещи

Най-четени