ON!Fest 2012 предлага нови предизвикателства 15.05 | 13:19

Фестивалът разширява територията си и броя на тематичните си зони

От Елена Кирилова

Между 21 и 23 септември Интер Експо Център ще приюти второто издание на ON! Fest - първият и единствен фестивал у нас, събиращ на едно място различните течения от градската култура в колоритна селекция с най-интересното в съвременното градско изкуство, начини на забавление, спорт и лайфстайл.

Предвидени са различни тематични зони за музика, игри, танци, графити, градски и екстремни спортове, паркур, технологии и други.

За разлика от миналогодишния фестивал, този път организаторите са предвили всичко това да бъде разположено на още по-голяма площ. Транспортът до локацията също ще е улеснен от новата метростанция, която се намира на близо.

Вечерта на 22 септември ще е организирана отново с подкрепата на H.M.S.U., които подготвят незабравимо парти с няколко имена от дъбстеп и дръм енд бейс музиката.

ON! Aniventure, позната като зона за японска култура, ще е е по-голяма от миналогодишната. Тя ще включва повече тематични уъркшопи и  ще има специална сцена за cosplay конкурса. Участниците ще имат възможност да се състезават за голямата награда - участие в Европейското състезание по Cosplay.

За геймърите и любителите на технологиите ще има специална зона ON! Technology & ON! Gaming. Предвидено е участието на повече изложители и повече епични турнири, в които участниците ще мерят сили в уменията си в определени компютърни и конзолни игри. Game Dev конференцията пък обещава още по-любопитни български и чуждестранни лектори.

Освен електронна музика, фестивалът ще ни зарадва и с хип-хоп, както и с латино танци. На ON! Graffiti ни очакват множество чуждестранни гости и по-голяма площ за рисуване.

ON! Sports ще бъде разширена почти тройно, с богата селекция от нови градски и екстремни спортове, сред които – турнир по Streetball.

През 2012 г. ON! Fest се разширява и тематично, като предлага нови зони и активности, като фотография, изкуства и  литература.

Припомня ме ви, че миналата година над 8000 души преминаха през седемте тематични зони в трите фестивални дни.

Водещи

Най-четени