Ogonek ще "запали" Spirit of Burgas 05.08 | 14:09

Konspirator, Mocks и Exo са другите български имена, които ще се изяват на главната сцена

От Елена Кирилова

Остава само седмица до тазгодишното издание на музикалния фестивал Spirit of Burgas, което за пореден път ще зарадва феновете на дръм енд бейса с редица родни и чужди имена в програмата.

От българска страна, редом със световните дръм енд бейс величия, на 13 август ще се изявят добре познатите Konspirator (H.M.S.U), Mocks (HMSU, T-Free, Close 2 Death), Exo (Mirizma, H.M.S.U) и Ogonek (H.M.S.U., Metafiziq).

Валери Шолевски, по-познат като Ogonek, стартира електронните си проекти още през 1997 г., когато създава собствен лейбъл с артистите Kei, Sub и KiNK. През 2002 г. името му се свързва с това на Иван Шопов – COOH, с когото създават общо пет дръм енд бейс и айдием албума. Междувременно Валери се присъединява към музикалното движение H.M.S.U. Ogonek има участия в редица страни като Франция, Германия, Чехия, Испания, Холандия, Полша, Словакия и други.

Освен него на сцената на Spirit of Burgas ще се подвизава и пионерът на българския дръм енд бейс Konspirator (Мартин Попов), който е и основен двигател на движението H.M.S.U. Мартин е основният виновник за повечето дръм енд бейс събития у нас, а сетовете му са приятна смесица от тецки бас линии, мелодични рага вокали и разчупени бийтове, придружени с лайв скречове и фънки елементи.

Mocks (Димо Пангелов), както и Konspirator ще се появят за пореден път на бургаския фестивал. Димо е най-свежото попълнение сред артистите на H.M.S.U. Стилът му може да се определи като прав, раздвижен олд скуул дръм енд бейс.

Технократът-меломан EXo (Георги Пенков) също е замесен в тазгодишното издание на Spirit of Burgas. Той е своеобразен посланик на дъбстеп вълната в България от 2006 г. насам. Името му се свързва и с основания от него лейбъл MIRIZMA.

През последните три години дружината от H.M.S.U. се превърна в редовен участник във фестивала.

На главната сцена ще излезе също Shy FX - един от пионерите, развили и променили джънгъл/дръм енд бейс музиката. Той ще бъде придружен от популярният майстор на микрофона Stamina MC.

За най-запалените фенове на дръм енд бейс стила, тази година организаторите са подготвили и специална MaxBass сцена.

Водещи

Най-четени