Porsche си признаха кой е виновен за смъртта на Пол Уокър 12.12 | 11:21

Актьорът е станал жертва на пътната маркировка

От Кремена Бедерева

Дни след смъртта на актьора Пол Уокър мистерията около инцидента продължава да витае.

Според последните данни Пол Уокър намерил смъртта си, след като неговото Porsche Carrera е настъпило върху рефлективните пластмасови маркери на пътя. Това твърдят експерти след проведената първа възстановка на инцидента от 30 ноември.

Според светския сайт TMZ семейството на Уокър се консултирало със специалисти, посетили мястото на катастрофата и те фактически затвърдили убеждението им, че актьорът е станал жертва на пътната маркировка - т.н. "Точки на Дот" (Botts' Dots), които в САЩ заместват пунктираната линия на пътя.

Колата на  Уокър в момента на катастрофата е летяла със скорост от 144,8 км/ч., настъпвайки върху рефлективната линия. Според експертите това е равносилно на шофиране върху лед и шофьорът е  в състояние да загуби контрол над автомобила - както се е случило в действителност. Тази версия се потвърждава и от факта, че "Поршето" на Уокър е било оборудване със специални състезателни гуми, почти без грайфери.
 
Още през 2004 г. фирмата Porsche изпратила специално писмо до своите дилъри, предупреждавайки ги за проблеми с управлението при модела Carrera GT, припомня в. "Преса". "Този автомобил може да има проблеми, когато настъпи кутия от бира, защото може да се повреди карбоновия панел отдолу. Трябва много да се внимава върху какъв път се шофира автомобила и да се внимава за дупки, неравности, издатини и др).

Все още разследването не е направено окончателно заключение във връзка с причините за катастрофата, но изглежда "рефлективната маркировка" ще се окаже най-големият виновник за трагедията.

1135283

 

Водещи

Най-четени