Prince няма да записва нови албуми 24.06 | 16:24

Писнало му е от пиратството и твърди, че певците вече не печелят в музикалната индустрия

От Олга Андреева

Суперзвездата Prince заяви, че няма да записва повече албуми, защото е крайно разочарован от онлайн музикалната индустрия, съобщи Contactmusic.

Изпълнителят на "Purple Rain” издаде последния си, 20-ти албум, миналата година като част от иновативна схема за разпространение, при която албумите му се раздаваха безплатно с британски вестник.

Сега певецът е решен да не издава повече албуми заради проблема с нелегалния даунлоуд. Пред в. Guardian той признава: "Индустрията се промени. Правехме пари (онлайн) преди пиратството да добие чудовищни размери. Сега никой не печели пари, освен телефонните компании, Apple и Google.

Мисля да отида в Белия дом и да поставя въпроса със защитата на авторските права. Станало е като златна треска. Или като кражба на кола. Няма никакви граници. Казвали са ми: "Prince, не разбираш, идеята е, че печели по-силният". Щом е така – просто няма да записвам".

Prince беше първият голям певец, който пусна онлайн цял албум - "Crystal Ball" през 1997 г., но въпреки това признава, че всъщност не харесва дигиталната музика.

"Аз лично не мога да понасям цифровата музика. Получаваш звук в битове. Такава музика действа на други центрове в мозъка. Когато я слушате, не можете да почувствате нищо. Ние сме аналогови хора, не цифрови."

Водещи

Най-четени