Queen потвърдиха участие на фестивала Sonisphere 03.02 | 13:40

Вокалистът Адам Ламбърт отхвърли опасенията на феновете, че иска да замени Фреди Меркюри

От Олга Андреева

Легендарните Queen потвърдиха, че ще бъдат едни от хедлайнерите на тазгодишното издание на фестивала Sonisphere.

Към групата като вокалист на мястото на Фреди Меркюри ще се присъедини и певецът от American Idol Адам Ламбърт по време на фестивала, който ще премине през Европа през юли, съобщи Gigwise.com.

Ламбърт заяви пред Daily Star: "Целта ни е да отдадем почит на Фреди и групата като изпеем някои от великите им песни. Идеята е да се запази жива музиката и феновете да почувстват енергията, която Фреди би искал."

Той призна, че е чул коментари от сорта на "Не можеш да замениш Фреди Меркюри", но заяви, че той никога и не е мислил да заеме мястото на легендарния певец.

"Нямам никакво намерение да заменям Фреди, още повече че това е невъзможно. Гледам на това като на голяма чест и нямам никакво намерения да се откажа".

След смъртта на Фреди през 1991 г. Queen издадоха един посмъртен албум, "Made in Heaven", през 1995 г. Две години по-късно басистът Джон Дийкън се пенсионира и оттогава не е заменен от постоянен член, посочва Music Rooms. Между 2004 и 2009 г. Брайън и Роджър продължават да правят турнета като Queen, заедно с певеца от Free Пол Роджърс.

Въпреки че в момента с групата пее Адам Ламбърт, Брайън заяви, че всякакви бъдещи албуми на Queen ще бъдат базирани на неиздадени парчета, в които пее Фреди, включително с Майкъл Джексън.

На фестивала Sonisphere, който ще мине през Франция, Полша, Швейцария, Турция, Гърция и Италия, ще свирят още Faith No More и Green Day.

Водещи

Най-четени