Radiohead са потресени от смъртта на свой колега 18.06 | 13:02

Член от екипа им загина при срутване на покрив в Торонто, преди концерт на групата

От Олга Андреева

Radiohead са потресени от нелепата смърт на свой колега, загинал при инцидент този уикенд, 16 юни.

Час пред бандата да се появи на сцената за концерта си в Торонто, Канада, покривът на сцената се срутва върху главите на част от техническия екип.

При нелепия инцидент трима души биват ранени, а 33-годишният Скот Джонсън, техник, отговарящ за барабаните, губи живота си.

На сайта барабанистът на бандата Филип Селуей качи следното послание: "Всички сме шокирани от загубата на Скот Джонсън, нашия приятел и колега. Той беше страхотен човек, забавен, винаги позитивен, готов да помогне, изключително талантлив и ценен член на чудесния ни екип. Ще ни липсва много. Мислите и любовта ни са със семейството и близките на Скот."

Все още остава неясна причината за срутването на покрива, но метеорологичните условия не могат да бъдат винени, посочва MusicRooms.net. Канадските власти ще започнат разследване на инцидента, веднага щом бъде обезопасен районът.

За щастие няма повече жертви, тъй като инцидентът е станал час преди да бъдат отворени вратите за публиката, а опашки от чакащи вече са се заформяли пред загражденията.

Всички ранени са част от техническия екип на Radiohead, но имената на останалите не се споменават.

Водещи

Най-четени