Red Hot Chili Peppers отменят концерти 12.01 | 10:24

Концертът у нас остава незасегнат от случващото се

От Елена Кирилова

Red Hot Chili Peppers бяха принудени да отменят част от концертите от турнето си в САЩ, след като фронтменът Антъни Кийдис се подложи на операция на крака, съобщава NME.

Тъй като вокалистът в момента се възстановява, концертите, които трябваше да започнат миналата седмица, се отменят. Очаква се бандата да се завърне на сцената чак през април.

За радост на българските фенове, които очакват Red Hot на 1 септември, датите от лятното турне остават незасегнати от случилото се.

Пред родната публика момчетата ще представят десетия си студиен албум "I'm With You", който издадоха миналата година. Това е и първият им проект с новия им китарист Джош Клингхофър.

Red Hot Chili Peppers, чиято музика е смесица от рок, фънк елементи, пънк препратки и хип хоп, са една от най-успешните рок групи, с продадени над 60 млн. албума, включително 5 мултиплатинени LP-та.

На 26 август 2011 г. четиримата музиканта издадоха дългоочаквания си десети студиен албум "I'm with You”, който дебютира директно на първо място в седемнадесет държави.

Водещи