Rhino Bucket ще изнесат концерт в Каварна 19.01 | 09:48

Вторият им концерт у нас отново е по повод празника на Каварна на 6 май

От Олга Андреева

С нов концерт ще зарадва жителите на Каварна легендарната американска група Rhino Bucket. Известната група идва у нас на 6 май по покана на община Каварна и кмета Цонко Цонев.

Още по-хубавото е, че концертът ще е безплатен, тъй като ще бъде по повод празника на града. Шоуто трябва да започне в 20 часа на площада в центъра, посочват от общината.

Това ще бъде второ гостуване в България за Rhino Bucket с барабанист Simon Wright - бивш член на AC/DC и Dio. Миналата година американците отново свириха на площада на 6 май.

Хард рок бандата е създадена в Лос Анджелис през 1986 г. Издава първия си албум през 1990 г. и се радва на множество турнета до 1996 г., след което следва дълъг застой.

Едва през 2001 г. бандата се появява отново на музикалната сцена в реформиран състав. Работи по няколко саунтрака към филми и продължава с издаването на нови албуми.

Rhino Bucket се връщат в Европа за първи път след 15 години през 2010 г. с турне, което обхваща 14 държави със своите 45 концерта. Последният албум на групата, "Who's Got Mine?", беше издаден през януари 2011 г., след което беше последван от две европейски турнета със 71 концерта.

В момента бандата се готви за лятното си турне в Америка, докато работи по новия си албум, който трябва да излезе тази година. 

Водещи

Най-четени