Rolling Stones се завърнаха с гръм и трясък 26.11 | 09:08

Музикантите изнесоха първия си концерт от 5 години насам

От Елена Кирилова

Rolling Stones се завърнаха на сцената с гръм и трясък, пет години след последния си концерт, съобщава NBC News.

С шоуто си рок легендите отбелязаха 50-годишнината от раждането на бандата. Щастието да видят дългоочаквано завръщане имаха 20 хиляди души, които успяха да напълнят лондонската O2 Arena.

От своя страна, Rolling Stones показаха, че годините по никакъв начин не са се отразили на енергията им и неслучайно са наричани една от най-великите рок енд рол групи в света.

С двучасов концерт музикантите показаха, че все още са във форма, а феновете имаха шанса да чуят парчета от чисто новия албум на рок динозаврите.

В духа на рождения ден на Stones имаше и изненади. На сцената заедно с Мик Джагър и компания се качи R&B певицата Мери Джей Блайдж, която се включи в изпълнението на "Gimme Shelter", а китаристът Джеф Бек пък допълни усещанията в  "I’m Going Down”.

В шоуто се включиха и бившите членове на Rolling Stones Бил Уаймън и Мик Телър. Чарли Уотс пък застана зад барабаните за първи път от двадесет години.

"Нужни ни бяха 50 години, за да стигнем от Дартфор до Гринуич”, заяви Джагър пред публиката. "Но знаете ли какво, ние го направихме. А това, което е още по-невероятно, е, че вие все още искате да дойдете и да ни видите... не можем да ви се отблагодарим за това”.

Това, което предстои за групата след шоуто в О2 Arena, са три концерта в САЩ.

Водещи

Най-четени