Roxette с концерт в София през май догодина 09.11 | 16:04

Това е първото световно турне на дуото от 1995 г. насам

От Георги Тотев

Легендарното шведско дуо Roxette идват за концерт в България. Той ще се състои на 29 май 2011 г. в зала 1 на НДК в София.

Концертът е част от дългоочакваното турне на дуета, което ще започне на 1 март в Казахстан, Русия.

Мари Фредриксон и Пер Гесле се връщат на световната сцена с много ентусиазъм. През 2001 г. Roxette направиха обиколка из Европа, а последното им световно турне беше през 1994-95 г. с албума “Crash! Boom! Bang!”. Очаква се групата да обиколи четири континента през идната година.

Roxette са една от най-успешните банди в света. Първият им хит е от края на 80-те години – песента “The Look” от албума “Look Sharp!”. Скоро след това превземат всички световни класации с песни като “It Must Have Been Love”, “Listen To Your Heart”, “Joyride”, “How Do You Do!”, “Dangerous”, “Fading Like A Flower” и “Dressed For Success”. През годините Roxette са продали над 75 милиона албума, а емблематични песни като “Listen To Your Heart” и “It Must Have Been Love” са пускани над 4 милиона пъти в радиостанциите в САЩ. За четири години, през 90-те, бандата не слиза от класацията на списание Билборд “Billboard Hot 100”.

„Ако ме бяхте попитали преди няколко години дали Roxette ще направят ново световно турне, веднага щях да ви отговоря категорично – Не!”, споделя певецът Пер Гесле. „Мари трябваше да се възстанови от сериозно заболяване и едно турне изглеждаше невъзможно, дори немислимо за мен. Ще бъде страхотно да се срещнем с публиката в целия свят отново.”

„От 2002 г. копнея и се надявам да направим световно турне. Невероятно щастлива съм, че ще срещнем почитателите си в целия свят отново”, споделя Мари.

В началото на 2011 г. ще излезе и новият албум на дуото.

Организатори на концерта на Roxette в София са Sofia Music Enterprises. Продажбата на билетите започва на 15 ноември 2010 г. (понеделник) на цени от 60 до 150 лв. Билетите могат да бъдат закупени от билетния център на НДК, касите на Тикетпро България и неговите партньори.

 

Водещи