Snoop Dogg се завърна... като котка с царска грива 06.12 | 16:20

Кучето стана лъв и пусна нов албум

От Мартина Панайотова

Американската звезда Snoop Dogg смени артистичния си псевдоним и вече е Snoop Lion. Новият му албум "Reincarnated” е проект, силно повлиян от реге и денс музиката. Музикални продуценти на албума са Diplo и Major Lazer.

Излизането на албума е планирано за пролетта на 2013-та година, като подробности ще станат ясни скоро, уверяват продуцентите му от Universal.

Целият творчески и звукозаписен процес по "Reincarnated” (състоял се в Ямайка) е филмиран и догодина предстои да излезе едноименният документален филм. Oчаква сe огромен интерес от музикалната общност. 

"Reincarnated” документира духовното пътуване, започнало под името Snoop Dogg, израстването и трансформирането в Snoop Lion. Филмът разкрива как животът в островната карибска държава заедно с хората и културата на Ямайка променят Снууп.

"Major Lazer и аз имахме абсолютния шанс да се фокусираме върху записите в REINCARNATED, от първата по последната песен без да прекъсваме процеса. Благодарение на времето, което изкарах в Ямайка и от контактите ми с хората на улицата, ние успяхме да създадем песни, вдъхновени от идеите за мир, любов и справедлива борба” – казва Snoop Lion и добавя - "С ‘Here Comes The King’ само ще опитате малко от вкуса на албума и филма REINCARNATED. Очаква ни една вълнуваща 2013-та година.

Днес  е радио премиерата на пилотния сингъл  "Here Comes The King” с участието на Angela Hunte. 


Водещи

Най-четени