Sofia Vocal Fest със сериозно българско участие 15.11 | 12:49

Белослава, Sentimental Swingers, Двуглас и Ева Квартет ще имат самостоятелни концерти в рамките на фестивала

От Елена Кирилова

Sofia Vocal Fest е името на новия международен фестивал на световното вокално изкуство, който ще се проведе в София между 27 ноември и 4 декември.

Акцент в програмата ще са три мултинационални проекта – Kiran Ahluwalia (Индия, Канада), Haig Yazdjian Festival Project (Армения, Гърция, България) и RITE на Unni Løvlid (Норвегия).

Освен тях в програмата са включени още четири концерта. За да затвърдят мнението, че българските гласове са едни от красивите в света, в рамките на фестивала ще се изявят Ева Квартет, Белослава, Двуглас и Sentimental Swingers. Идеята е напълно различните проекти да представят жанровете суинг, джаз, фолклор и църковна музика.

Първият от четирите концерта ще се състои на 30 ноември на последния етаж на Националната галерия за чуждестранно изкуство, а началото му ще бъде дадено в 19.30 ч. Тогава ще се изяви Ева Квартет, дългогодишни певици в Мистерията на българските гласове.

На 1 декември от 19 ч. зала "Филип Кутев" на Съюза на българските композитори ще приюти красивата музика на Даниел Спасов и Милен Иванов, по-известни като Двуглас. Публиката ще има възможността да се наслади както на традиционния български фолклор, така и на източно-православна църковна музика, поднесени от Двуглас и приятели.

На 2 декември от 22 ч. в клуб Studio 5 ще можем да видим Белослава и нейната група, които ще представят песни от цялата дискография на певицата.

На следващата вечер (3 декември) отново в Studio 5 в 22 ч. Sofia Vocal Fest 2011 ще приключи с концерт на триото Sentimental Swingers, както винаги в компанията на Мишо Йосифов секстет. Тогава ни очакват много джаз и суинг класики от трите чаровници Рони, Вера и Деси.

Водещи

Най-четени