Spirit of Burgas се завръща след година отсъствие 25.11 | 16:30

Феновете ликуват

От Беатрис Николoва

Един от най-обичаните музикални фестивали "Spirit of Burgas" се завръща през 2015г. след година отсъствие, съобщава агенция "Фокус". Решението бе взето от общинските съветници на на Бургас на редовно заседание.

За може Бургас да събере музикалните маниаци на едно място, следващото издание на феста няма да се финансира от общината, тя само ще предостави терен под наем на фирмата-организатор на събитието.

Теренът е около 5000 кв. м. в Морската градина и ще бъде отдаден под наем за срок от 10 дни. Първоначалната тръжна цена ще бъде 415 лева. През 2014 г. "Spirit of Burgas" така и не се състоя, защото имаше сериозни финансови проблеми от страна на организаторите и общината.

Намалените субсидии и неуспехът в уговарянето на атрактивни изпълнители бяха причината станалият традиционен музикален фестивал да не се проведе. Дълго време са продължили преговорите с потенциалните участници, но в крайна сметка са били неуспешни. Отсега обаче започва бурна подготовка за лятото на следващата година, която се чака с нетърпение от музикалните фенове.

 

Водещи

Най-четени