The Pixies изнесоха уникално шоу в чест на чилийските миньори 19.10 | 13:56

Групата заби 33 парчета, по едно за всеки миньор, на концерт в Сантяго де Чили

От Георги Тотев

Американската алтернативна рок група The Pixies изнесе уникално и доста продължително шоу, посветено на спасяването на 33-мата чилийски миньори по време на концерт в столицата Сантяго де Чили.

Миньорите бяха заклещени цели 69 дни на 622 м под земята в златната мина "Сан Хосе", а изваждането им на повърхността накара милиони души по цял свят да въздъхнат с облекчение.

Куражът на хората приклещени под земята, чудото на оцеляването им, усилията на чилийското правителство и любовта на сънародниците им, вдъхновиха и The Pixies. На концерта си в Teatro La Cupula бандата изсвири 33 песни - по една за всеки от 33-мата спасени мъже.

Бяхме толкова вдъхновени от историята! От това колко много хора бяха повлияни от трагедията и как чилийците се обединиха в подкрепа на своите хора. Това може да бъде описано само като чудо!“ С тези думи Блек Франсис, фронтмен на Pixies, представи от сцената повода за необичайния сет.

Вдъхновението на групата е било подсилено от новината, дошла броени минути преди началото на концерта, че и последният миньор е изваден успешно от мината.

Водещи

Най-четени