Universal ще снима филм за Леонардо да Винчи 08.11 | 14:18

Историята ще разказва за приключенията на младия художник

От Елена Кирилова

Забравете за сцени от рода на рошавия Том Ханкс, който тича нагоре-надолу из галериите на Лувъра в търсене на отговор на въпросите, свързани с престъпление, извършено в близост до шедьовър на Леонардо да Винчи.

Variety разкри, че Universal Pictures ще правят филм, посветен на великия италиански художник и изобретател, съобщава Upcoming-Movies.

Сценарият е дело на Джони Кързман, а продуценти са Лари и Чарлс Гордън. Целият екип си е поставил задачата да създаде лентата "Младият Да Винчи", която ще разказва приключенията на младия италианец.

Лари Гордън, който е продуцирал добре известните "Хелбой" и "Пазителите", и Чарлс Гордън, работил по "Hitman”, описват историята като приключенския период на Да Винчи. От Universal още не са обявили кога ще започнат снимките по филма.

Около произведенията на Леонардо се заговори повече през последните години, особено след като Дан Браун издаде книгата си "Шифърът на Леонардо", а по-късно бе направен и филм по нея.

Загадките, свързани с живота и творчеството на художника и скулптор, все още представляват голям интерес за всички, така че се предполага, че лентата ще има успех.

Водещи

Най-четени