VIP Brother се връща към корените си 28.07 | 15:18

С полъх на тоталитаризъм

От iNews.bg

Най-успешното риалити шоу у нас – Big Brother, се завръща в ефир тази есен с нов VIP сезон, който носи заглавието "Образцов дом". Очакват ни още повече провокации, забавления и изненади в програмата на Нова ТВ, издават от екипа.

Заради тридесетата годишнина на литературния първоизточник – книгата на Оруел "1984", и навършването на 70 години от 9 септември 1944 предаването ще се обърне към корените си. Темата е провокирана именно от тези два юбилея и ще има специално намигване към абсурдите на тоталитаризма през камерите на настоящето.

Целта на проекта е да намери една обща за различните поколения платформа, през която без тежки сантименти и предразсъдъци, по весел и забавен начин да разкаже абсурдите на епохата. Всъщност полъхът от онова време вече го усещаме повече от 20 години, така че може би е крайно време окончателно да приключим с това.

Родните продуценти решили да възложат една много специална задача на всеки от учасниците. Те ще трябва да влязат в ролята на "тайни агенти" и така да влияят не само на собствения си престой, но и на този на останалите съквартиранти. Методите на VIP Brother ще са по-усъвършенствани дори от тези на Държавна сигурност, така че да се гарантира безпрецедентно забавление и постоянно нарастващо напрежение в Къщата.