WahTony от Tri O Five: Българската сцена се развива позитивно 15.06 | 16:09

Всичко за новата музикална компания Music Clinic Records

От Мартина Панайотова

Съвсем наскоро по медиите се появи името на Music Clinic Records. В случая изобщо не става дума за санаториум, в който се прилагат музикотерапии. Music Clinic Records е името на най-новия български продуцентски лейбъл, в чиято основа стоят мултиталантливите Tri O Five.

Както разбрах от самите тях, става въпрос за нещо като доброволно сдружение (простете за соц израза) между цял куп талантливи български музиканти, обединили се около идеята да правят... обединена музика. В тази връзка се срещнах с WahTony от Tri O Five, който ми разказа какво е привлякло имена като Белослава, Спенс, Southwick, Десислава Андонова – Dеssy, дижей Мартен и още много други в тази романтично-музикална афера. Ето какво ми обясни WahTony...

Защо Music Clinic – ще лекувате ли някого?

– Не! Ще дадем възможност на музиката да направи това. За нас това е единственият лек, който може да ни избави и извади от общата депресия, настанала от няколко години по света и у нас.

Как ви дойде идеята и какво ви подтикна?

– Развитието на музикалното изкуство и стиловите жанрове, които ние като артисти изразяваме остават в сянка напоследък. Звукозаписните компании спряха да продуцират и произвеждат музика. В този ред на мисли, ако ние музикантите не обединим сили в името на музиката и не направим нещо по въпроса, няма кой друг да го стори. Така се роди и чистата идея за лейбъл.

Как подбрахте артистите, които се обединиха около него?

– Всеки артист има своя чар, но малко от тях обичат и слагат музиката преди всичко. Всеки, който цени това, е добре дошъл. Артистите, с които стартира лейбълът, са другото ниво на музикалната сцена в нашата държава. Доказателство за това е първата компилация, с която стартира лейбълът – "Welcome to Bulgarian Music Clinic".

Само артисти от соул/фънк течението ли имат право да участват, или всеки музикант, който покаже качества независимо от музикалния му профил?

– Музиката е универсален език и не трябва да има ограничения. Поднесено ли е по интелигентен начин, всичко си има място под слънцето.

Ако не е тайна, как смятате да набирате средства за продуциране на артистите?

– За никого, който се интересува от музикалната индустрия в България не е тайна, че през последните 5-6 години артисти и музиканти се самопродуцират поради много фактори. Намирането на средства не е проблем, изчистването на съзнанието е!

Разединена ли е според вас родната музикална сцена?

– Мисля че сме свидетели на нов по-позитивен период. Все повече качествена музика започна да се чува. Пример за това са албумите на JP3 "It’s a dream", "Когато има защо" на Белослава, "Travelling" на Tri O Five, Браз Асоциация както и FreeStyle ,които наскоро също издадоха албум. Това кара хората да усетят, че има и друга страна на музиката. Много талантливи ремиксатори и дижеи пък пробиват чрез интернет. Концертите се приемат по-добре и това дава развитие и заряд за нови неща.

Доста фестивали се появиха напоследък, което също се отразява позитивно на народа ни а и ни приобщава към друг тип култура.

Какви артисти не би приел Music Clinic?

– Тези, които нямат респект към музиката.

Какво ви предстои от тук насетне?

– Музика, която да споделим в огромни количества. Продължаваме да концертираме и да се забавляваме, същевременно записи, колаборации и море.



Най-четени