We will always love you, Whitney 12.02 | 12:37

Светът се сбогува с певицата Уитни Хюстън

От Филипа Тодева

Светът се сбoгува с една от най-обичаните певици на всички времена – Уитни Хюстън. Звездата издъхна само на 48 години вчера (11 февруари). Както обикновените хора, нейните почитатели, така и звездите от Холивуд и висотата на музикалния небосклон, ще я запомнят завинаги с хитовете "I Learned From The Best”, "I'm your baby tonight”, "”Miracle”, "My love is your love”, "Queen of the night”.

Хюстън наистина бе кралица на музиката, а може би най-незаличима следа в сърцата на феновете, ще остави нейната великолепна песен от филма "Бодигард", където талантливата изпълнителка се превъплъщава в ролята на певицата Рейчъл Марън - "Ï will always love you”. Тази песен е на кънтри иконата Доли Партън. Ето какво сподели Партън при новината за кончината й: "Моето е само едно от милионите разбити сърца от смъртта на Уитни Хюстън. Винаги ще й бъда благодарна за това невероятно изпълнение на моята песен и мога да кажа, от дълбините на сърцето си: Уитни, винаги ще те обичам, ще ми липсваш".

Към болката на хиляди покрусени се присъединиха и нейните колежки Риана и Марая Кери. В Twetter Риана написа: "Няма думи, само сълзи, скъпа Уитни", а Марая Кери, която е близка нейна приятелка, сякаш допълва: "Тя никога няма да бъде забравена, тя бе един от най-великите гласове на земята".

Церемонията по връчването на музикалните награди "Грами", която ще се състои тази вечер, ще бъде посветена на Уитни Хюстън, съобщава thewrap.com. Заради смъртта на поп иконата организаторите започват незабавно промяна в програмата, за да почетат паметта й.

Самата Уитни Хюстън имаше предвидно участие. Изпълнителният продуцент на наградите Кен Ерлих съобщи пред L.A. Times, че Дженифър Хъдсън ще изпълни специална част от програмата, посветена на починалата звезда.

"Всичко е твърде прясно в паметта на всички ни, за да се направи повече, но не може да не се признае забележителният принос на Уитни към музикалните почитатели като цяло и по-специално нейните близки връзки с наградите "Грами" и нейните отличия и номинации през годините", каза Ерлих.

Уитни Хюстън бе намерена мъртва в хотелската си стая в Лос Анджелис, но причината за смъртта все още не е изяснена. Новината за смъртта й потресе и нейните близки. Бившият й съпруг Боби Браун заяви, че е съсипан от скръбната вест. Двамата имат дъщеря – Кристина, която по същото време се намирала в Лос Анджелис и се чувствала много зле. По ирония на съдбата, тялото на майка й, било намерено от нейния бодигард. 

Водещи

Най-четени