Within Temptation също идват за Sofia Rocks 01.03 | 12:43

Симфометъл вълната ще залее София на 8 юли

От Олга Андреева

Една от най-характерните и харизматични банди на съвременната метъл сцена ще дойде и у нас. Within Temptation се нареждат сред участниците в програмата на Sofia Rocks, съобщиха организаторите.

Елегантната симфометъл вълна е предвидена за втория ден от фестивала, 8 юли, когато на националния стадион "Васил Левски" ще излязат и Guns N'Roses, Iggy and The Stooges и Ugly Kid Joe. Ден преди това феновете ще могат да чуят Godsmack и Clawfinger.

Within Temptation щe гостуват в България като част от турнето си "The Unforgiving", което стартираха след издаването на изключително успешния си едноименен албум през март миналата година.

Холандската група е създадена през 1996 г. от китариста Роберт Вестерхолт, а стилът се оформя постепенно като симфоничен метъл. Няколко месеца по-късно групата издава първия си албум "Enter".

Проектът от 2000 г. "Mother Earth" постига страхотен успех, а с участията си на фестивали и с концертите си групата печели много нови фенове. Най-големият успех за групата идва с издаването на сингъла "Ice Queen".

През февруари 2005 г. печелят наградата "Едисън" за най-добра холандска група. През 2008 г. следва първото DVD издание на бандата – "Black Symphony” – което затвърждава групата сред водещите рок банди в света.

С пилотния сингъл "Faster” от дългоочаквания нов албум "The Unforgiving” групата дава заявка за сериозна промяна, както в звученето на музиката си, така и във визуалните послания към феновете. Това не е просто музикален албум – той е и музикален комикс и визуален сериен разказ посредством видеоклиповете на бандата.

В допълнение към албума и съпътстващата го комикс книжка, Within Temptation се вдъхновят и за друга визуална адаптация на "The Unforgiving”. Резултатът е три видео филмчета към песните "Faster", "Shot In The Dark" и "Sinéad". И трите филма започват с няколкоминутно драматично интро, ексклузивно за видео реализацията.

Цените на пълен билет за двудневния фест (на 7 и 8 юли) са от 60 до 120 лева, в зависимост от категорията, като промо билетите от всички категории вече са изчерпани. Билетите могат да бъдат намерени в мрежата на Еventim.

Водещи

Най-четени