Wu-Tang Clan за първи път в България! 22.04 | 13:42

Бандата ще излезе на сцената на Spirit of Burgas

От Микаела Мохарамян

Организаторите на фестивала "Spirit of Burgas", който ще се състои на 27 и 28 юли на централния плаж в Бургас, съобщиха, че към досега известните изпълнители се присъединява и името на американската хип-хоп група "Wu-Tang Clan". Това ще е и първото им гостуване у нас.

"Wu-Tang Clan" ще се изявят на Главната сцена на 28 юли.

Участието им на фестивала е част от световното турне на групата по случай шестия им албум "A Better Tomorrow", с който отбелязват 20 години от платинения дебют "Enter The Wu-Tang".

Основите на групата полагат тримата братовчеди, използващи различни псевдоними, но най-познати като GZA, RZA и ODB.

Името заимстват от филма "Shaolin and Wu Tang" и дори песните в първия им албум от 1993 г. са разделени на "Shaolin" и "Wu-Tang" зони. Постепенно към тях се присъединяват и останалите членове, като голяма част са роднини и приятели от деца. 

Интересното е, че през годините стилът им се развива като всеки член издава солови проекти, които моментално оглавяват музикалните класации. Отличителни за групата са тежките хардкор бийтове и агресивни текстове, пълни с метафори, с които представят живота си в Ню Йорк с елементи от китайската култура и филмите с бойни 
изкуства.

Лимитиран брой промоционални билети за фестивала са вече в продажба в мрежата на цена от 99 лв.

Водещи

Най-четени