Zaz. Влюбената в живота 30.05 | 08:28

Френската певица вече е у нас и се готви за концерта си

От Елена Кирилова

Широко усмихната, малко рошава и с чаша топло кафе в ръка, в този вид Изабел Жофруа, по-известна като Zaz, се появи вчера, 29 май, пред българските журналисти. Френската певица даде специална пресконференция за родните медии, само ден преди концерта си в Зала 1 на НДК.

В момента, в който влезе в залата, Zaz заличи всички сърдити физиономии от двучасовото чакане, причинено от задържането на турбуса на музикантите на границата на България и Македония.

Всъщност именно от съседката ни пристигнаха френските гости. От известно време те са на турне, което започнаха в Турция, преминаха през Русия, през родната си Франция, а след това се устремиха бързо към чужбина, за да щурмуват големите сцени.

Вече втори ден Zaz и екипът й са в България и вече със сигурност имат впечатления от страната ни, но тъкмо слязла от автобуса Изабел разкри, че първото, което е грабнало погледа й, са красивите планини. Всъщност Zaz обича много природата, но относно другите си любови, изпълнителката отказа да коментира личния си живот. Все пак тя сподели, че е дълбоко влюбена в живота и търси доброто у хората.

След тези думи е трудно да задаваш въпроси, макар че те летяха един след друг, просто защото интересът към певицата у нас вече е огромен. Самата тя не скри любопитството си и се осмели да попита какво харесва българската публика в музиката й.

За днешната си среща с феновете Zaz е подготвила не само песните от албума си, но и интересни рок енд рол и фънк проекти, които с нетърпение очакваме да чуем.

Може би това нетърпение й е още някак чуждо, защото Изабел Жофруа все още е онова чаровно момиче, което пее на улицата заедно с приятели музиканти. Тя сподели съдбата на Dub FX и вече съвсем спокойно пълни огромни зали, въпреки че доскоро се подвизаваше по улиците на Франция. Голямата сцена обаче й носи неповторим заряд и енергия, докато на улицата нещата са много по-различни. Там музикантът е свободен да прави каквото пожелае, а публиката - да си тръгне когато пожелае.

Това, което според Zaz е важно за музиката е, че тя е жива, благодарение на емоциите. Независимо дали става дума за тъга или за радост, звученето е много по-истинско. Такова и очакваме да бъде тази вечер, когато ще видим певицата и музикантите й в пълния им блясък.

Zaz

Водещи

Най-четени