Авторът на "Аз съм дърта пияница" пее по сватби 05.03 | 09:55

Младият композитор се надява да спечели "България търси талант"

От Надежда Стоянова

Риалити предаванията обикновено "раждат" по някоя друга култова звезда. След прословутото изпълнение на Кен Ли обаче мислехме, че едва ли ще се намери по-забавна песен. Ето че сгрешихме! Новият хит в мрежата е "Аз съм дърта пияница, пия айран с баница" от шоуто "България търси талант".

Автор на парчето е младият композитор от Пловдив Ради Михов. Момчето е самоук талант, който се опитва да вкара по нещо запомнящо се във всяка своя песен. Все пак призна, че е подценявал ефира, защото не очаквал да предизвика чак толкова голям интерес.

"Надявам се да има хора, които са усетили идеята на песента. По принцип пея в групи, сам съм се учил, пиша авторски песни, най-вече в поп и рок. Засега имам покана за една сватба и някои клубове ми писаха. Свиря на китара от 7-и клас, а от 10-и клас правя авторски парчета", разказа Ради в сутрешния блок на bTV.

И макар че творбата му предизвика доста усмивки, той съвсем сериозно си е наумил да спечели предаването. Надява се обаче да го направи, показвайки повече от възможностите си, не само доброто чувство за хумор. Затова признава, че вероятно следващото му предложение ще е съвсем различно – може да е любовна балада.

Водещи

Най-четени